Pàgines

25 de des. 2012

Ja és Nadal... i el patchwork no hi podia faltar

Nadal és d'aquells grans esdeveniments que sembla que no hagi d'arribar mai però, quan te n'adones, ja ha passat. Prepares la casa, els detalls, et passes a la cuina un munt d'hores... - bé, jo no sóc d'aquesta mena, això ho deixo a la meva germana, que és la que de veritat té manya per a cuinar- i, de cop i volta, et trobes fent camí ja cap a les següents Festes.

Tot i així, ens queda a la memòria l'haver compartit un any més amb la família, un caga tió, un àpat especial, una sobretaula on el més petits, amb molta il·lusió, ens reciten aquell vers que porten assajant un munt d'hores. També, i sobre tot, els comentaris dels avis de la família, on veuen com any rere any, va passant un Nadal més - tan diferents dels que ells havíem viscut de joves- i esperen que l'any que entra els hi doni salut per a poder seguir les properes Festes amb tots nosaltres.

El Nadal a casa sempre és especial. No només per la festivitat en sí, sinó per la diversitat cultural amb què el vivim. Mentre la nit del 24 celebrem una "Noche Buena" a l'andalusa amb la família del meu marit, el 25 vivim el Nadal a la catalana, que prorroguem fins Sant Esteve. Després d'anys i anys vivint-lo així - i amb tot el que s'ha d'arribar a escoltar avui dia- a casa no podem fer altra cosa que agrair aquest "mix" de cultures, tan enriquidor per a nosaltres.

Amb totes aquestes línies ja podeu notar com m'agrada el Nadal, però volia aprofitar aquesta nova entrada per ensenyar-vos noves creacions. No, aquests dies tampoc he fallat al patchwork. Més aviat he de dir que he hagut d'augmentar la producció. Després d'anar recollint diferents idees durant les últimes setmanes, vaig decidir preparar alguns detallets per a felicitar les festes a la meva família. L'el·laboració ha estat entretinguda i, obviament, hi he hagut d'invertir temps, però tot queda recompensat amb l'agraïment de cadascú quan ho rep. 




Amb això ja acabo. Bon Nadal a tots i totes i un record molt especial per aquelles persones que no hi són, trobem a faltar, però que segueixen tenint un lloc molt especial dins del nostre cor.

1 comentari: